Zwemvijvers

Het genot van natuurlijk zwemwater

Wij komen graag bij u langs!
Zwemvijver verwarming
Portfolio

Zwemvijver

Steeds meer mensen ontdekken de charme van de zwemvijver. Doordat hij in het tuinontwerp is opgenomen, ziet u in zomer en winter iets moois. Een strak vormgegeven waterpartij of een natuurlijke ‘plas’ die vol is van leven: alles kan.

Het water van de zwemvijver is zacht en van nature schoon. Daarvoor is geen chloor nodig. Als een zwemvijver vakkundig wordt aangelegd, vraagt hij maar weinig onderhoud. De zwemvijver is eerlijk en puur natuur.

Niet elke vijver leent zich voor een zwempartij. Jaap Sterk Zwemvijvers houdt bij de aanleg van een zwemvijver rekening met uw smaak, maar ook met technische aspecten als het biologisch evenwicht. Voor uw welzijn, en dat van de vijver.

Techniek

Een zwemvijver is een biotoop die heel secuur moet worden aangelegd. Hierbij zijn de verhoudingen in zwemwater en regeneratie zones erg belangrijk. Deze zijn altijd wel of niet visueel gescheiden. Ook de grootte van de zwemvijver moet passen in het geheel.

Een zwemvijver wordt op een biologische manier gefilterd. Dit filteren wordt gedaan door mechanische filters (zogenaamde skimmers) en door biologische plantenfilters (de regeneratie zones).

En ja natuurlijk kunt u een zwemvijver verwarmen. Via een warmtepomp kan zeer energie zuinig en efficiënt  het bad worden verwarmd. Meer informatie over zwemvijver verwarmen kunt u hier vinden.