Zwemvijver verwarming

Uw zwemvijver verwarmen? Ja natuurlijk kan dat

Wij leggen graag uit hoe dat werkt

Zwemvijver verwarming

Een zwemvijver geeft u heerlijk natuurlijk zwemwater. Echter is het water relatief koud in voor en najaar. Dit kan prima worden opgelost met een warmtepomp. De huidige techniek maakt energie zuinige pompen waardoor het mogelijk is om van mei tot laat in het najaar te zwemmen in warm zwemwater.

 

Voordeel full inverter warmtepomp ten opzichte van aan/uit warmtepomp

De traditionele, tot nu toe meest gebruikte, warmtepompen zijn voorzien van een aan/uit compressor. Deze compressor draait 100%, of staat stil. Hierdoor is de verhouding tussen verdamper (uitwisseling warmte met de buitenlucht) en de condensor (warmte afgifte aan zwembadwater) altijd in gelijke verhouding.

De op het toestel aanwezige ventilator heeft eveneens de eigenschap: aan/uit. Door vernoemde aan/uit eigenschappen heeft de geluidsproductie een vaste waarde en is het maximale rendement wat haalbaar is een COP van circa 5.

Full Inventer warmtepompen

De full inverter warmtepomp is voorzien van de allernieuwste techniek op het gebied van warmtepompen, compressoren en ventilatoren in combinatie met de laatste nieuwe intelligente regeltechnieken. De full inverter warmtepomp combineert intelligente software met een continu en optimaal rendement.

De full inverter warmtepomp regelt het warmtevermogen tussen 25% en 100% automatisch, afhankelijk van de vraag van het zwembadwater. Het grootste gedeelte van de tijd zal de warmtepomp op een gemiddeld of laag toerental lopen voor een optimaal rendement.

Als de full inverter warmtepomp draait op midden of laag toerental blijft de zwembadtemperatuur constant. De geluidsafgifte van de warmtepomp is in deze situatie is erg laag. De full inverter warmtepomp heeft een gemiddeld rendement (COP) tussen 6 en 8 bij een luchttemperatuur van 15˚C en een watertemperatuur van 26˚C en een luchtvochtigheid van 70%.

De full inverter warmtepomp is de meest energiezuinige oplossing met een optimaal comfort.

Zwemvijver warmtepomp full-inverter verticaal

• 3 modellen – 6 Types
• 9,8 – 28 kW 1)
• Wifi module (optioneel)
• COP tot 16
• Zeer laag geluidsniveau
• Touch screen

Zeer hoog rendement, zeer laag geluidsniveau!

Door de krachtige Mitsubitshi inverter in combinatie met intelligente regeltechnieken kan de full inverter warmtepomp een rendement (COP) behalen van wel 13,6. Doordat de full inverter warmtepomp zelden op 100% van zijn vermogen draait ligt het geluidsniveau van deze full inverter zeer laag.

Voor nachtsituaties kan het geluidsniveau middels de silence mode worden teruggebracht tot wel 24 dB (A), hetzelfde geluidsniveau als fluisteren! Geluidsindicatie aangegeven middels teken in standard mode en silence mode (10m afstand).

5 inch full colour touch screen

Als enige in de markt heeft de full inverter warmtepomp een 5 inch touch screen waarmee u uw warmtepomp eenvoudig kunt bedienen middels de volgende functies:

• Temperatuur uitlezing/instellingen
• Timers voor aan/uit instellingen en silence mode
• Grafieken met stroomverbruik en temperatuur
• Historie werking toestel voor technisch onderhoud

Zwemvijver warmtepomp full-inverter verticaal screen

Intelligente regeltechnieken!

De full inverter warmtepomp is voorzien van de meest intelligente software waarbij de temperatuur constant op 0,1˚C wordt geregeld, en het rendement zo optimaal mogelijk wordt benut.

Aangestuurd door een intelligente 32 bits microprocessor leert de full inverter warmtepomp van zijn verleden en denkt de full inverter warmtepomp vooruit voor uw optimale comfort.

Zwemvijver warmtepomp full-inverter horizontaal

Soft start

Wanneer de full inverter warmtepomp wordt ingeschakeld zal de aanloopstroom langzaam stijgen van 0A naar de gespecificeerde stroom in twee minuten. Hierdoor is er geen invloed op het elektriciteitsnetwerk van de woning,. Dit in tegenstelling tot de normale aan/uit warmtepomp waarbij de startstroom tot 8 keer het nominale stroomverbruik kan bedragen.

Zwemvijver warmtepomp full-inverter verticaal Wifi modulle

Smartphone applicatie voor beheer full inverter warmtepomp

De full inverter warmtepomp is optioneel te voorzien van een wifi module. Met de speciale smartphone applicatie voor de full inverter is het hierna mogelijk om uw warmtepomp overal ter wereld op afstand te besturen en beheren, mits er een internet aansluiting beschikbaar is.

• Gemakkelijke installatie
• Gebruiksvriendelijke interface
• Geschikt voor Android en iOS smartphones
• Mogelijkheid tot service op afstand door installateur