Statige Villatuin entree avond tuinverlichting 63

Note van de opdrachtgevers;

Beschrijving project;

Statige Villatuin in het stadscentrum van Nijmegen.

De bewoners hadden een probleem met de uitrit die uiterst links op het perceel was gesitueerd. De voordeur was vanaf de weg moeilijk te zien en het huis had daardoor weinig aanzien. Ook misten de bewoners de geborgenheid van groen voor het huis doordat een aantal grote bomen door de vorige eigenaar waren verwijderd. Deze geborgenheid is teruggebracht door grote Rhododendrons en twee volwassen Liquidambar bomen aan te planten. Het aanzien van de woning is door de uitrit te verplaatsen aanzienlijk verbeterd. Door deze recht voor de voordeur te positioneren.

Het smeedijzeren hekwerk is speciaal voor dit project gerenoveerd. Alle onderdelen zijn gedemonteerd, gezandstraald en het hekwerk is volledig nieuw opgebouwd. Het resultaat is een strak hekwerk dat weer jaren mee kan.

Kenmerkend voor deze tuin is de volwassen ogende beplanting. Door gebruik te maken van grotere volwassen bomen en struiken wordt meteen een beeld gevormd alsof de tuin reeds jaren oud is. De tuin is slechts 2 maanden oud als deze na de realisatie daarvan gefotografeerd wordt.

In de voortuin is een blikvanger geplaatst in de vorm van een waterschaal. Deze 2 meter grote schaal van Corten staal zorgt dat er altijd wat vertier is door de vogels die er komen drinken.

In de achtertuin is gekozen voor twee grote terrassen. Deze terrassen zijn gemaakt van vier stuks geprefabriceerde betontegels van maar liefst 250 x 250 cm. Met recht megategels te noemen. De twee terrassen komen echter niet dominant over doordat deze zijn gescheiden door oude waalformaatklinkers. De potten van Atelier Vierkant zorgen voor voldoende aankleding. De parasols van Tuuci zorgen voor schaduw en zijn zo groot dat men bij regen gewoon buiten kan blijven zitten.

Erg belangrijk in een tuin is natuurlijk verlichting. Aan de muren is gekozen voor de Beamy downlighters van Royal Botania. De bomen worden aangelicht door Bullets spots van Royal Botania. Het terras wordt gecomplimenteerd door een schitterende Vloerlamp Garota P/01 Outdoor van Bover Barcelona.

Een fantastisch resultaat.

Ga terug naar het overzicht

Wij waarderen het enorm wanneer u dit project deelt

You've never seen architecture like this.

DELIVERABLES
  • Photography
  • Strategy
AWARDS & MENTIONS
  • Building Inspire
  • Best Promo
CLIENT
Salient Construction
YEAR

2017

Leave a Reply