Skip to main content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinontwerp

Jaap Sterk Exteriors

De tuin is een steeds belangrijker element van een huis, zo ook een goed doordacht tuinontwerp. De aanleg van een tuin moet aansluiten bij de uitstraling van de woning en andersom. Jaap Sterk weet hier makkelijk op in te spelen. Hij is geen stylist, maar werkt als een architect. Hij ziet het geheel.

 

Zijn handtekening: een harmonisch geheel van rust en eenvoud. Minimalisme is zijn fort, maar de strakke lijn is nergens dominant. Immers: minimalisme floreert dankzij subtiele contrasten. Creativiteit heeft altijd een bron. In dit geval is dat de Engelse landschapstuin, met z’n zichtlijnen en natuurlijke inbedding in de omgeving.
Een ontwerp van Jaap Sterk staat nooit op zichzelf – zoals ook uw tuin niet op zichzelf staat. De ontwerpen stralen dan ook ultieme rust uit, waardoor een ontwerp door deze tuinontwerper een fijne aanvulling is op de woning.

 

Naamgever Jaap Sterk is het creatieve brein achter Jaap Sterk Exteriors, een tuinontwerp bureau met visie. Al ruim 40 jaar ontwerpen en realiseren Jaap Sterk en zijn team stijlvolle tuinen zonder tierelantijnen.

Onze werkwijze

Kennismaking

 

Leuk om kennis te maken! Tijdens onze eerste vrijblijvende kennismaking zullen wij onze visie op tuinarchitectuur toelichten en uw wensen bespreken. Wat vind u belangrijk in de tuin? Hoe beleefd u uw huidige tuin en hoe wilt u uw toekomstige tuin graag beleven? Zijn er bepaalde elementen die behouden moeten blijven? De antwoorden op deze vragen zullen de basis vormen van het tuinontwerp.

 

Voor de eerste kennismaking bent u van harte welkom in onze showroom! Hier kunnen wij middels een presentatie ons werk en onze visie op tuinarchitectuur laten zien. Onder het genot van een warme kop koffie of thee kunt u rustig een kijkje nemen in onze showroom. Hier hebben wij een sortiment aan verlichting, potten, materialen en showcases tentoongesteld. Uiteraard kan de eerste kennismaking ook bij u op locatie plaatsvinden.

 

Wij vragen u om bij het eerste mailcontact alvast wat informatie betreft het project bij te voegen zoals enkele foto’s van de tuin en eventuele plattegronden/tekeningen.

Ontwerpfase

 

Na de kennismaking komen wij samen met een landmeter op locatie om het project te inventariseren. De landmeter zal het project nauwkeurig inmeten en wij inventariseren de bestaande beplanting, bomen, bestaande elementen en nemen de omgeving van de project locatie op. Deze informatie zal samen de solide basis vormen voor het ontwerp.

 

Het team van Jaap Sterk Exteriors gaat vervolgens met het ontwerp aan de slag en nemen hierbij de wensen die bij de kennismaking zijn besproken mee in het ontwerp. Het ontwerp wordt vervolgens in 2D uitgetekend en hierna vertaald in een driedimensionale weergaven.

Presentatie

 

Voor de presentatie nodigen wij u graag uit in onze showroom. Op een groot scherm wordt uw nieuwe tuinontwerp gepresenteerd. De presentatie zal gestart worden met het 2D ontwerp en het toelichten van onze ontwerpkeuzes. Het ontwerpverhaal wordt vervolgens middels een reeks realistische 3D visualisaties en een 3D animatie aan u gepresenteerd.

 

Op de presentatietafel kunt u materialen, kleurstalen en showcases vinden van producten, materialen en elementen die wij in het ontwerp hebben toegepast. Na de presentatie is er uiteraard ruimte om het ontwerp te bespreken en zullen wij eventuele aanpassingen in het ontwerp voor u verwerken.

 

Vervolgtraject

 

Bent u tevreden? Nu het ontwerp rond is kan deze worden vertaald naar een werkplan. Hierbij werken wij de volgende producten uit:

 

Matenplan,  beplantingsplan, verlichtingsplan en eventuele uitwerkingen van bouwkundige werken. De kosten van het werkplan staan los van de ontwerpkosten en verschillen per project. De prijs hiervan is afhankelijk van het oppervlakte en de benodigde uitwerkingen voor het project.

 

Heeft u nog geen partij gevonden voor de realisatie van het tuintonwerp? Jaap Sterk Exteriors heeft door het hele land connecties met ambitieuze hoveniersbedrijven die uw droomtuin kunnen realiseren.

 

Tijdens dit proces kunnen wij begeleiding met de realisatie aanbieden. Hierbij zorgen wij ervoor dat de uitvoerende partij alle benodigde informatie heeft om met de realisatie van start te gaan. Wij zullen hierbij nauwkeurig communiceren met u en de hovenier zodat iedereen op één lijn staat en het project in goede banen verloopt.