Tuinarchitectuur Oegstgeest tuinaanleg door Jaap Sterk Exteriors

Note van de opdrachtgevers;

“Via Google inspiratie opdoen over tuinontwerp bracht ons bij Jaap Sterk. Vanaf het allereerste contact voelde het goed en heeft hij onze verwachtingen meer dan overtroffen. Onze tuin is werkelijk prachtig.

En dat niet alleen, het ontwerp past bij het huis, bij ons en bij de locatie. Het traject vanaf de eerste schets tot de oplevering verliep bijzonder prettig.

Jaap besteedde veel aandacht aan de details, de keuzes van bomen, bloemen en planten en ging zelfs persoonlijk naar een steenhoeve om voor onze tuin leisteen te laten uithouwen.

Kortom, een heel goede ervaring met een fantastisch resultaat!”

Beschrijving project:

Na een grondige interne verbouwing met moderne uitbouw werd na het openen van de schuifpuien meteen besloten om de bestaande tuin in zijn geheel nieuw aan te leggen. De ontwerper heeft nauw samengewerkt met de binnenhuisarchitect, wat een perfect eindresultaat heeft opgeleverd. De rust en eenvoud die je binnen vindt, komt geweldig overeen met het gevoel dat de tuin je geeft.

De voortuin biedt meer privacy en de entree krijgt meer aanzien door het pad van zwevende tegels dat diagonaal naar de voordeur loopt. Het groeve leisteen dat speciaal voor dit project uit Noord-Frankrijk is geïmporteerd geeft de enorme maatwerk betonplaten van wel 10m2 per stuk alle aandacht. De beplanting lijkt alsof het er spontaan is gegroeid, maar als je goed kijkt zie je dat er over ieder plantje is nagedacht om een perfecte balans te krijgen.

Via de zijkant komen we in de achtertuin waar de verdiepte zit wordt geaccentueerd door een houten bank die richting het water overgaat in de aanlegsteiger. Deze aanlegsteiger, die over de gehele breedte van de tuin doorloopt, overstijgt het functionele en is een waar architectonisch statement in deze tuin.

Het minimalisme floreert dankzij subtiele contrasten. De tuin oogt heel strak, maar als je goed kijkt is dat het eigenlijk niet. De borders glooien met het gazon mee en de minimalistische beplanting hoort precies bij de gehele stijl van huis en tuin. De ontwerper is erin geslaagd om alles in de juiste verhoudingen aan te brengen. Met grootse gebaren en hele kleine details is niets dominant in deze tuin, maar ook niets is misbaar.

Tekst: Hans van Mook

Fotografie: Peter Baas

Ga terug naar het overzicht

Wij waarderen het enorm wanneer u dit project deelt

Leave a Reply