Tijdloze Bostuin landschapstijl

Note van de opdrachtgever;

Jaap verstaat de kunst van het weglaten. Zijn gebaren zijn groots maar nooit overdreven. Duidelijke lijnen, aanwezige trappen en terrassen , prachtige bomen en struikpartijen. Hij snapt, als geen ander, dat een tuin niet alleen bij de omgeving moet passen maar ook bij zijn eigenaar. Jaap heeft er bij ons een prachtige leeftuin van gemaakt waar wij als gezin nog steeds elke dag van genieten.

Beschrijving project;

Een harmonieuze mix van rust en eenvoud: zo laten de tuinen van Jaap Sterk Exteriors zich in een notendop omschrijven. In de filosofie van het bureau, dat al meer dan 35 jaar actief is in het ontwerpen en realiseren van tuinen, dient de buitenruimte altijd een aanvulling te vormen op de woning en omliggende natuur. Zo ook bij dit project. De bestaande buitenruimte werd hierbij omgetoverd tot een schitterend geheel, dat de charmante villa en groene omgeving op bijzondere wijze verrijkt.

 

De fraaie tuin kenmerkt zich door een minimalistische uitstraling, uitgediept met subtiele contrasten.
Om dit te bereiken, koos Jaap Sterk Exteriors ervoor om grote gebaren in de buitenruimte te laten spreken en veelal dezelfde materialen en vormen terug te laten komen in een sterke eenheid. De bestaande niveaus van het terrein werden hierbij op deskundige wijze met elkaar verbonden. Zo koos Jaap Sterk Exteriors voor een sfeervol grindpad, dat als het ware de rode draad vormt binnen het glooiende landschap. De combinatie met een gevarieerde en weelderige beplanting, waaronder varens, grassen, verwilderde bloemen en grote bomen, geeft de tuin een tijdloze charme met een zeer volwassen uitstraling.

 

Te midden van alle pracht is een prachtige zwemvijver gelegen van gezandstraald Belgisch hardsteen. Het schitterende object wordt gecompleteerd door een kunstwerk van Judith Wiersma. Ook bijzonder is het terras met een sfeervolle zithoek, buitenkeuken en gashaard. De aansprekende uitstraling dankt het terras aan de rustige aankleding, waarbij het een perfecte aanvulling vormt op de naastgelegen leefkeuken in de woning.

 

Het resultaat is een bijzonder harmonieus geheel, waarbij de tuin de charmante uitstraling van de villa en omgeving versterkt. Mooie buitenverlichting maakt dat de tuin er ook in de avonden sfeervol bij ligt.

 

Fotografie: Jaro van Meerten

Ga terug naar het overzicht

Wij waarderen het enorm wanneer u dit project deelt

Leave a Reply