Skip to main content
Deze week gaat Lodewijk met Jaap Sterk op pad. Jaap Sterk, tuinarchitect houdt van rust, eenvoud en stijlvolle ontwerpen. Daarnaast kan water in zijn tuinen niet ontbreken. In de eerste tuin heeft Jaap Sterk een soort van amfitheater gemaakt.

 De aanloop naar het huis heeft een aantal contrasten. Organische vormen met klein plukjes groen, een grote boom en hele grote tegels. Dat is heel bewust gedaan en wordt doorgetrokken naar de achtertuin.
Betonnen platen

In de achtertuin liggen enorme betonplaten van 12 cm dik en 2,40 meter lang. Ze wegen ongeveer 800 kilo per stuk. De platen zijn de ondergrond voor het terras en vormen een trappetje richting de zwemvijver. In de vijver zwemmen vissen, maar in de zomer kunnen de bewoners een heerlijke verkoeling zoeken. De vijver wordt omgeven door gazons en een schitterende groene achtergrond. Voor koukleumen staat er een jacuzzi waar in de avonduren gechild kan worden. De beplanting is niet heel uitbundig en dat is bewust gedaan. De vijver is het middelpunt, dus alles daar omheen moet rust uitstralen.

 Kindergedeelte

Naast veel gras is er een kindergedeelte. Daar staan twee schommels met een grote mand. Helemaal achter in de tuin is een zandbakje gemaakt met een rekstok, een trampoline en een speelhuisje. Wat nog meer opvalt in de tuin is dat de tegels heel strak en recht zijn, maar de rest niet. Alle gazons lopen niet recht en ook de stukken gras lopen in een flauwe bocht.

  Amfitheater

In de tuin staan geen fleurige bloeiende planten, maar vooral groene bomen. De planten moeten ook niet de aandacht opeisen, maar het middelpunt (de vijver) nog meer versterken. Het uitgangspunt van Sterk was dan ook een soort amfitheater te maken met de vijver als voorstelling. Er is geen echte omheining, maar er staat zoveel groen aan de achterkant dat het van nature een omheining vormt.

 

Bekijk de video hieronder[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply