Skip to main content
De tweede tuin die Lodewijk deze week met Jaap Sterk bezoek is bij een authentieke woning uit de jaren 20 met een klok model. Dat klok model komt terug in het gazon aan de voorkant, dat precies dezelfde vorm heeft als het huis.

De voortuin van het huis is ovaal en dat komt door het cortenstaal. Dat is zo geplaatst dat de klok vorm van het huis terug komt. Daarbinnen is een gazon aangelegd met veel planten en een groot stuk gras dat ook weer in een klok vorm is neergelegd.

Centrale as in de achtertuin

De centrale as van de achtertuin is wederom heel strak net als bij de vorige tuin. Daaromheen zijn de lijnen niet zo dominant. Zo komt het pronkstuk, het grote terras in de tuin het beste naar voren. Vanuit de aanbouw kun je zo naar de achterkant van de tuin kijken en daar kom je vier terrassen tegen. Het eerste gedeelte is enorm groot. Om het geen dorpsplein te laten lijken zijn er banen van beton neergelegd met daartussen sedumplanten. Er zijn drie terrassen met onder meer een betonnen tafel die ook een keer in een eerdere aflevering is gemaakt. Daaromheen is veel groen en een enorm lange vijver. Die is bewust zo lang gemaakt om de diepte in de tuin te versterken en is een extra element in de tuin.

Rustgevende borders

Achter de vijver zijn een aantal klassieke borders geplaatst met varens, hortensia’s en nog meer planten. De grote planten staan achterin en vooraan staan de kleine plantjes. Er is wel wat kleur te zien, maar het merendeel van de planten zijn groen. De borders geven een heel rustgevend en ontspannen gevoel.

Zwevend terras

Achterin in de tuin is het vierde terras aangelegd waar tot de zon onder gaat genoten kan worden van een goed glaasje wijn. Het terras is van robuust hout gemaakt en heeft twee lagen. Het onderste terras loopt helemaal door onder het bovenste terras waar de loungestoelen uitnodigend staan te wachten op Jaap en Lodewijk. Daar ploffen de mannen neer en genieten nog eens van het uitzicht.

Bekijk de video hieronder[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

One Comment

  • Cynthia Anneveldt schreef:

    Wat een geweldige tuintafel met banken. Ik zou graag willen weten wat deze set kost en en hoe zwaar de tafel en de bank is.

    Graag hoor ik van u.

Leave a Reply