Skip to main content

Hoogwaardige tuinen die je omarmen. In het eerste nummer van Excellent Wonen & Leven  aandacht voor Jaap Sterk Exteriors

DE PRACHTIGE EN HOOGWAARDIGE TUINEN VAN TUINARCHITECT JAAP STERK WORDEN GEKENMERKT DOOR RUST EN EENVOUD. HET GEHEEL VOELT STRAK AAN, ZONDER DAT DE STRAKKE EN RECHTE LIJNEN DOMINEREND ZIJN. VAN ELKE DOOR JAAP STERK EXTERIORS ONTWORPEN EN GEREALISEERDE TUIN IS DE BASIS STERK. DE VERHOUDINGEN KLOPPEN EN DE ROUTING IN DE RUIMTE IS AFGESTEMD OP DE WONING EN DE WIJZE WAAROP DE OPDRACHTGEVERS DE TUIN WENSEN TE GEBRUIKEN. AL VIJFENDERTIG JAAR IS DE BEVLOGEN TUINARCHITECT ACTIEF IN HET VAK EN NOG STEEDS IS HET CREËREN VAN SPRAAKMAKENDE, VOORUITSTREVENDE ONTWERPEN ZIJN GROTE DRIJFVEER. OOK GENIET HIJ NOG IMMER ALS ZIJN OPDRACHTGEVERS MET ENTHOUSIASME GOEDKEUREND NAAR HET EINDRESULTAAT KIJKEN. TUINEN MET EEN WOW-FACTOR. BUITENRUIMTES DIE JE OMARMEN.

Excellent Wonen Leven

“Net zoals een architect de gewenste ruimtes ontwerpt en zorgt voor een heldere en logische routing in de woning, doe ik dat ik mijn tuinen. Hoe bereiken de bewoners vanaf de straat de woning? Wat zijn in de tuin de geschikte plekken om te eten, te zonnen en rustig te zitten en hoe maak ik een passende verbinding tussen bijvoorbeeld de keuken en tuin? Dit alles laat ik vervolgens samensmelten tot een bijzonder en complementair geheel”, aldus de winnaar van de prestigieuze prijs Tuin van het Jaar. De ervaren vakman verzorgt zowel tuinrenovaties als tuinen bij nieuwbouwprojecten. In het laatste geval is hij veelal vanaf de start bij het project betrokken. “De meeste opdrachtgevers waarvoor ik werk, hebben naast mij ook een interieur- en bouwkundig architect aangesteld. Het grote voordeel van zo’n samenwerking is dat architectuur, interieur en exterieur een bijzondere eenheid vormen. Een oogstrelend geheel dat past als een maatpak. Daarnaast tillen we elkaar – en daarmee het eindresultaat – naar een hoger niveau.”

HARMONIEUZE DROOMTUINEN
Voor het verwezenlijken van de bijzondere en spraakmakende ontwerpen van Jaap Sterk kan de tuinarchitect terugvallen op zijn ervaren team van bekwame hoveniers. Met enthousiasme, kennis en vakmanschap geven zij vorm aan de gewenste droomtuin op maat, inclusief veranda, buitenkeuken en de eventuele aanleg van de zwemvijver – een tak van sport waarin Jaap Sterk Exteriors al meer dan vijfendertig jaar uitblinkt. Jaap Sterk schakelt met regelmaat vakkundige specialisten in die net als de tuinarchitect en zijn medewerkers perfectie nastreven. Te denken valt aan vakmensen op het gebied van meubels, poorten en domotica, Deze perfectie leidt uiteindelijk tot tuinen die in harmonie zijn. Die kloppen. En die voor jarenlang plezier zorgen.

Leave a Reply