Skip to main content

Tuinontwerp

De tuin is een steeds belangrijker element van een huis. Zo ook een goed doordacht tuinontwerp. De aanleg van een tuin moet aansluiten bij de uitstraling van de woning en andersom. Jaap Sterk weet hier makkelijk op in te spelen. Hij is geen stylist, maar een architect. Hij ziet het geheel. Zijn handtekening: een harmonisch geheel van rust en eenvoud. Minimalisme is zijn fort, maar de strakke lijn is nergens dominant. Immers: minimalisme floreert dankzij subtiele contrasten.

Creativiteit heeft altijd een bron. In dit geval is dat de Engelse landschapstuin, met z’n zichtlijnen en natuurlijke inbedding in de omgeving. Een ontwerp van Jaap Sterk staat nooit op zichzelf – zoals ook uw tuin niet op zichzelf staat. De ontwerpen stralen dan ook ultieme rust uit, waardoor een tuin ontwerp door deze tuinarchitect een fijne aanvulling is op de woning.

Naamgever Jaap Sterk is het creatieve brein achter Jaap Sterk Exteriors, een tuinontwerp bureau met visie. Al meer dan 35 jaar ontwerpen en realiseren Jaap Sterk en zijn team stijlvolle tuinen zonder tierelantijnen.

Advies

Als de grote lijnen zijn uitgezet, volgt de invulling van de tuin. Ook daarvoor is een plan nodig. Jaap Sterk Exteriors brengt structuur in uw ambities met op maat gemaakte plannen en adviezen. Zodat u altijd het overzicht behoudt.

De renovatie van uw nieuwe of bestaande tuin vraagt om een doordacht plan. Ervaring en vakkennis hebben Jaap Sterk Exteriors geleerd dat elke situatie om een eigen, creatieve, aanpak vraagt.

Sommige adviezen horen bij het tuinontwerp. Andere, zoals een verlichtingsplan, zijn zó bepalend voor de sfeer van uw tuin dat ze op zichzelf staan.

Tuinontwerp versus Reality

Jaap Sterk en zijn team ontwerpen geheel foto realistisch in 3d. Hieronder een ontwerp versus reality. Zoek de verschillen.

Tuinontwerp versus Reality Tuinarchitect, 3d render,

En?  Heeft u kunnen ontdekken wat het ontwerp, en wat de werkelijkheid tuin is?

Zwevende betontegels, Moso bamboe vlonder, Bover Amphora, Royal Botania , vincent sheppard tika, Picnic extremis, Atelier vierkant.

Ontwerpkosten

Hoe gaat dat nou in zijn werk?

Wanneer u het maken van een tuinontwerp overweegt stuurt u de volgende informatie naar info@jaapsterk.nl of wanneer deze bestanden te groot zijn via de link Jaap Sterk Wetransfer.

 • Uw gegevens.
 • Kleine beschrijving van uw wensen.
 • Locatie van de nieuw te realiseren tuin.
 • Alle voorhanden zijnde tekeningen. (huis, garage en bijgebouwen) in pdf of dwg formaat.
 • Een aantal foto’s van de bestaande situatie.

Hierna nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom waar wij een presentatie geven over hoe wij te werk gaan en hoe wij over tuinarchitectuur denken.

Daarna geeft u opdracht voor het maken van een tuinontwerp en gaan wij de volgende werkzaamheden in gang zetten.

 • Er komt een landmeetkundig bureau die de gehele tuin inmeet. Woning, grondslaghoogten en bestaande beplanting (bomen). Ook de bomen in de eerste zone van eventuele buur percelen worden ingemeten.
 • De woning en bestaande situatie wordt in 3d uitgewerkt tot een 3d model.
 • Er volgt een ontwerpproces van uw nieuwe tuin.
 • Als laatste zetten wij het ontwerp om in een foto realistische presentatie. Het plan is klaar.

Nu volgt de presentatie in de showroom van uw nieuwe tuin. We kunnen dan op een 2 meter groot beeldscherm door het 3d model van uw nieuwe tuin lopen.

U krijgt de visuals van uw tuinontwerp via Wetransfer en een fly over film van uw tuin via Youtube digitaal.

Wat kost nou zoiets zult u zich afvragen.

3d render tuinarchitectuur, tuin

Tuin tot 250 m2

vanaf €  3.850,00

3d render tuinarchitectuur, tuin

Tuin tot 1.000 m2

vanaf €  4.850,00

3d render tuinarchitectuur, tuin

Tuin vanaf 1.000 m2

Vanaf €  5.850,00

Het vervolg

Na de presentatie wilt u natuurlijk verder met het plan. Alvorens wij het plan kunnen overdragen aan een tuinaannemer of hovenier moeten er een aantal zaken geregeld worden. De volgende werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren.

 • Vergunningencheck, bestemmingsplan lezen en kijken of er een  of meerdere omgevingsvergunning moeten worden ingediend.
 • Indien dit zo is moeten er technische tekeningen worden uitgewerkt met kadastrale gegevens, bestaande situatie, nieuwe situatie en detailtekeningen.
 • Werktekeningen met materiaal en verwerkingsvoorschriften voor tuinaannemer of hovenier.
 • Een gedetailleerd beplantingsplan.
 • Een inrichtingsplan waar exact op staat vermeld waar en welke meubels, potten, verlichting en dergelijke moeten komen te staan.